A közigazgatási jog gyűjtőkifejezés, ide tartoznak a legkülönbözőbb hatósági eljárások,valamint a közigazgatási bíróságok előtti eljárás is, de ide sorolhatjuk a jegyző előtti birtokvédelmi eljárást is.

Irodánk leggyakrabban az alábbi gyámhatósági ügyekben jár el.

  • kapcsolattartás végrehajtása, szüneteltetése,
  • gyermek védelembevétele, családból való kiemelése, stb.

A hatósági ügyek többsége látszólag könnyen, jogi képviselő közreműködése nélkül is intézhető. Többször előfordul azonban, hogy a jogban járatlan ügyfél számára – főként, ha az eljárásban vele szemben ellenérdekű ügyfél is szerepel, vagy az egyébként bonyolult ügyben több jogszabály alapján kell állást foglalni – mindenképpen kívánatos a közigazgatási jogban jártas jogi képviselő támogatása, hiszen ma már a gyámhatósági eljárások keretében  a mulasztó, hanyag vagy éppen makacs ügyféllel szemben könnyen büntetőeljárást kezdeményeznek, vagy többszázezer forintos bírsággal sújtják!

Sajnos ügyfeleink gyakorta számot adnak arról, hogy korábbi hatósági eljárásaik során sokszor eszköztelennek érezték magukat, és legjobb igyekezetük ellenére sem tudtak eredményt elérni. Irodánk egyik tagja a közigazgatási jog területén két évtizedes gyakorlattal rendelkezik.